ons verhaal

Feestzaal

Levensdroom

Wij zijn Karin (beter gekend als Tin) en Herman. Decennialang sluimerde bij Herman de droom om ooit een horeca complex te openen. Toen hij begin jaren 2000 de kans kreeg om de vervallen boerderij aan de Breem te kopen, aarzelde hij niet. In september 2013 zijn we gestart met Roosekes Breem.


Het oude café ‘De Breem’ van Rooseke van 1969 met aanpalende stal toverden we samen om tot een karakteristieke feestzaal die ze vandaag is. Om een aantal jaren later te pronken we met onze feestzaal in het hartje van de Kempen. Met ons vriendelijk en gemotiveerd team geven we het beste van onszelf om elke gelegenheid tot een aangenaam en stijlvol geheel te brengen.

Lees de volledige historie
Wie was Rooseke?

Eerbetoon aan een opmerkelijke dame

De oudere inwoners van Vosselaar en Turnhout herinneren zich ongetwijfeld nog Rooseke van de Breem.

Jarenlang baatte zij een volkscafé uit op de plaats waar nu het afrittencomplex Turnhout-West (E34) ligt.

De houtvesters uit het nabijgelegen bos en de veekoopmannen kwamen er na een lange werkdag een biertje drinken.

Tijdlijn

Rooskes breem historie

De naam Roosekes Breem is een eerbetoon aan deze opmerkelijke dame. Meer dan vier decennia na de sluiting van haar café zal er op de Breem opnieuw genoten worden van elkaars gezelschap en al wat lekker is.
1952
Rooseke baat het volkscafé uit vlak naast 'De Breem', een boerderij gelegen tussen Turnhout en Vosselaar.
1965
Ook Herman bezocht als kleine jongen geregeld het oorspronkelijke café van Rooseke van de Breem. Samen met zijn ouders ging hij zondags wandelen om uiteindelijk uit te blazen bij Rooseke. In zijn herinneringen ziet hij er zichzelf nog zitten met een frisdrankje aan de toog.
1969
De aanleg van het afrittencomplex voor de E34 begin jaren ‘70 betekende meteen ook het einde van het café: in mei 1969 werd de laatste pint getapt.
1972
Afbraak van het café. Enkel de aanpalende historische boerderij ‘De Breem’ met stallingen bleven over. Nadien opende een zoon van Rooseke een café genaamd ‘De Breem’ in het centrum van Turnhout.
2000
Decennialang bleef de droom van een eigen horeca complex in Hermans hoofd spelen. Toen hij begin jaren 2000 de kans kreeg om de vervallen boerderij aan de Breem te kopen, aarzelde hij niet. Toen hij zijn horecaplannen voorstelde aan Rooseke, reageerde ze enthousiast.
2007
Rooseke overleed op 15 juli 2007 - haar echte naam is Rosa Lauwers. Jammer genoeg heeft ze de opening van Roosekes Breem niet meer mogen meemaken.
2013
Na een grondige renovatie opent Feestzaal Roosekes Breem zijn deuren voor het brede publiek.
2015
De feestzaal bleek aan te slagen bij het grote publiek. Er werd steeds meer gevraagd naar grote festiviteiten. Herman en Tin maakten al snel nieuwe plannen voor de uitbreiding van de Breem. Er werd in het midden nog een stuk bij aangebouwd, zodat er meer volk kom komen genieten en er ook de mogelijkheid is om de zaal op te delen. Tot op de dag van vandaag is de feestzaal een plek waar jong en oud zich kan vertoeven.